Стопкадър Нова ТвЕдин от символите на голяма африканска държава бе унищожен.Една

...
Стопкадър Нова ТвЕдин от символите на голяма африканска държава бе унищожен.Една
Коментари Харесай

Пожар изпепели емблематичен небостъргач в Судан

Стопкадър Нова Тв

Един от знаците на огромна африканска страна бе погубен.

Една от най-известните забележителности в Судан, небостъргач, извисяващ се над река Нил, в който се обитава централата на огромна петролна компания, се трансформира в тлееща отломка на фона на тежките боеве сред враждуващите военни фракции в столицата, съобщи Ройтерс.

Централата на " Грейтър Найл петролиъм опърейтинг кампъни " (GNPOC) е издигната по време на петролния взрив преди оповестяването на независимостта на Южен Судан през 2011 година и е един от най-скъпите градежи в Судан. Пламъци и пушек се издигаха от постройката със стъклена фасада във финансовия квартал на Хартум, покрай мястото, където реките Сини и Бели Нил се сливат, и до региони, за които се борят суданската войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП), осведоми Българска телеграфна агенция.

Не е ясно каква е повода за пожара, който от събота е обхванал небостъргача. Съюз на българските писатели упрекнаха армията, че го е атакувала дружно с други значими здания на фона на напъните за изтласкване на паравоенните бойци от позициите, които са заели в столицата при започване на спора. От страна на армията към момента няма коментар.

Войната сред армията и Съюз на българските писатели се развихри в средата на април, когато избухна напрежението, обвързвано с подкрепения от интернационалната общественост проект за политически преход. Това стана четири години след свалянето на дългогодишния властник Омар ал Башир по време на национално въстание. Конфликтът докара до огромни конфликти, грабежи и дефицит на храна и медикаменти в Хартум и други градове и принуди повече от пет милиона души да изоставен домовете си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР